check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Maak je eigen infiltratieveld

Met de losse infiltratiekratten maak je eenvoudig een infiltratieveld met de voor jouw benodigde capaciteit. De kratten zijn aan elkaar te koppelen en stapelbaar en zijn voorzien van een zware verkeersklasse. Met behulp van stapelverbinders en kruisverbinders kunnen de infiltratiekratten aan elkaar gekoppeld worden. Door het veld in te pakken met geotextiel heb je een waterdoorlaatbare buffer. Dit maakt deze opbouw geschikt voor pleinen, tuinen, woonwijken en industrieterreinen.

Bekijk de aankoophulp

Waarom de ITK infiltratiekrat?

Onze kratten zijn uniek dankzij de aansluiting die zo hoog mogelijk op de krat geproduceerd zit. Dit zorgt ervoor dat de krat voor maar liefst 95% gevuld kan worden. De kratten zijn dankzij de constructie licht in gewicht en geschikt voor zwaar verkeer.

Maak je eigen infiltratiekrat

Wil je zelf een infiltratiekrat aanleggen om een buffer te maken dan heb je daar in de basis de kratten, verbinders, geotextiel en lijm voor nodig. De losse kratten kun je eenvoudig met elkaar verbinden. Op deze manier kun je een zeer groot volume creëren en is het mogelijk om het infiltratieveld naar eigen inzicht vorm te geven. Ook is het mogelijk om meerdere infiltratiekratten te bouwen en deze op verschillende plekken te installeren. Deze infiltratiekratten kunnen ook onderling met elkaar verbonden worden. Zorg altijd dat er vóór de infiltratiekrat een zandvangput geplaatst wordt zodat vuil en zand afgevangen wordt en de krat niet van binnenuit dicht kan slibben. 

Inpakken met geotextiel

Om een goed werkend infiltratiesysteem te hebben is het belangrijk om het juiste geotextiel te gebruiken. Het geotextiel binnen ons assortiment is uitvoerig getest op zijn werking. Dit 200 grams p/m2 doek is non-woven en door zijn dikte zeer sterk. Hiermee pak je het infiltratieveld uitstekend in. 

Koppelen van de kratten

De infiltratiekratten zijn aan elkaar te koppelen dankzij de kruisverbinders. Plaats hiervoor de kratten tegen elkaar en druk de kruisverbinder in de daarvoor bestemde opening. Als dit wat stroever gaat is het handig hiervoor een hamer te gebruiken. 

Stapelen van de kratten

Het is ook mogelijk om de kratten te stapelen. Je kan hierdoor een extra laag bovenop de onderste laag maken en zo nog meer volume creëren. Hiervoor gebruik je de stapelverbinders. Ook deze plaats je in de daarvoor bestemde opening. De kratten zijn nu zowel verticaal als horizontaal met elkaar verbonden. Je kunt net zoveel lagen maken als je wilt. Let er wel op dat hoe meer lagen je maakt hoe dieper de krat in de grond komt te liggen. Houd hierbij ook rekening met het grondwaterpeil. De krat moet altijd boven dit peil geplaatst worden voor een goede werking. 

Lees in onze blogs meer over de aanleg van een infiltratiekrat of over de voordelen en de berekening van het benodigd volume.