-
Infiltratiekratten
- Infiltratiekrat 150 liter
- Infiltratiekrat 200 liter
- Infiltratiekrat 300 liter
- Infiltratiekrat 400 liter
- Infiltratiekrat 600 liter
- Infiltratiekrat 700 liter
- Infiltratiekrat 900 liter
- Infiltratiekrat 1000 liter
- Infiltratiekrat 1200 liter
- Infiltratiekrat 1300 liter
- Heitkerbloc infiltratiekratten
- ITK infiltratiekratten
Infiltratiekratten
Onze kant-en-klare infiltratiekratten zijn omhuld met waterdoorlatend doek, waardoor regenwater langzaam in de grond infiltreert. Hiermee koppelt u eenvoudig de regenpijp of lijngoot af van de riolering. Bestel uw infiltratiebox eenvoudig online.
Infiltratiekrat kopen? Zo kiest u de beste
Met het juiste infiltratiekrat heeft u een onbelemmerde hemelwaterafvoer. Daarom is het belangrijk om van te voren na te denken over de juiste capaciteit, de verkeersbelasting van de bovenliggende grond en eventuele filtering van het regenwater.
In ons assortiment vindt u alles wat u nodig heeft voor een duurzaam regenwater infiltratiesysteem. Hiermee draagt u direct een steentje bij het oplossen van diverse ecologische problemen en de effectiviteit van de lokale waterzuivering.
Infiltratiekrat met de juiste verkeersbelasting
Het is erg belangrijk om de juiste type infiltratiekrat te plaatsen. Hierbij maken we onderscheid in infiltratiekratten voor een lichte- en zware verkeersbelasting.
Infiltratiekratten voor tuin en looppad
Onder siertuinen en onder loop- of fietspaden is de verkeersbelasting heel erg beperkt. Hier kun je in de meeste gevallen prima uit de voeten met een infiltratiekrat voor licht verkeer. Wordt de ondergrond regelmatig gebruikt. Dan is het verstandig een infiltratiekrat iets dieper te plaatsen, anders kan de ondergrond iets veren.
Infiltratiekratten voor oprit en openbare ruimtes
Een oprit wordt regelmatig gebruikt door auto's, maar kan ook sporadisch gebruikt worden door vrachtverkeer. Denk maar eens aan een verhuizing, de levering van meubels of andere situaties. Plaats in deze situaties daarom altijd een infiltratiekrat voor zwaar verkeer.
Benodigde buffercapaciteit berekenen
Het regent tegenwoordig steeds langer en harder. Daarom is het verstandig om uit te gaan van 40 liter per m² dak of straatwerk. Hiermee heb je voldoende buffercapaciteit voor momenten met hevige regenval en voorkom je wateroverlast in de tuin. Houd er rekening mee dat veel gemeentes hogere vereisten stellen en in veel gevallen 60 liter voorschrijven.
Gebruik deze berekening:
Aantal m² x 60 liter = Benodigde buffercapaciteit in liters.
Stel je hebt een terras van 12 m² en een schuurdak van 8m². Dan heb je (2 +12 =) 20 m² x 60 liter = 1200 liter buffer capaciteit nodig.
Combineer infiltratiekrat met bladvanger en zandvangput
Voor een onverstoorde werking van een infiltratiesysteem moet je gebruik maken van bladvangers en een zandvangput. Hiermee voorkom je dat groot en klein vuil zich ophoopt in het krat. De filters voorkomen dat het krat verstopt raakt.
Bladvangers filteren groot vuil
Wanneer er bomen in de omgeving staan, belanden er na verloop van tijd ook bladeren in de regenpijp. Deze bladeren filter je in een zogenaamde bladvanger. Het rooster in deze bladvanger houdt groot vuil tegen, wat vervolgens uit de voorzijde van buis kan vallen. Je plaatst deze bladvangers in iedere regenpijp.
Zandvanger filtert klein vuil
Een zandvanger plaats je aan de afvoerzijde van de regenpijp en van eventuele lijngoten. Dit filter vangt alle kleinere deeltjes op, waardoor ze vervolgens zinken. Deze zangvanger moet je daarom regelmatig leeghalen. Via de afvoerzijde van de zandvanger stroomt het water naar het infiltratiekrat.
Hulp nodig van een infiltratie specialist?
Heeft u hulp nodig bij de aanschaf van uw infiltratiesysteem? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen u bij de samenstelling van het best mogelijke infiltratiesysteem.